Powder Brows

Met de Powder Brow techniek wordt er een zacht poederig effect gecreëerd tussen de bestaande wenkbrauwhaartjes. Deze techniek wordt gebruikt om wenkbrauwen voller te maken waarbij we uitgaan van de natuurlijke vorm van de wenkbrauw. Het is de oplossing voor alle brow problemen.

Brows in shape

Maak je wenkbrauwen voller, breder, langer, strakker of donkerder. Vul kale plekjes op of corrigeer asymmetrische wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden tot op de millimeter uitgemeten en samen bepalen we welke vorm, kleur en intensiteit het best bij het gezicht past.

Deze techniek zal bij de aanzet van de wenkbrauw luchtiger worden aangezet dan bij het staartje, om een natuurlijke look te behouden. Met deze techniek kunnen er zowel mooie strakke wenkbrauwen gemaakt worden, als natuurlijke en luchtige wenkbrauwen. Uiteraard staat kwaliteit bij ons voorop. In de studio wordt voor de PMU behandelingen enkel gebruik gemaakt van de beste producten en pigmenten van het merk Swiss Color.

De Powder brow techniek is geschikt voor ieder huidtype. Vlak na de behandeling ogen de wenkbrauwen vaak erg intens. Na heling wordt de intensiteit van de wenkbrauw 40% tot 50% minder. Na 6 tot 8 weken volgt er een nabehandeling om de puntjes op de i te zetten.

Voor- en nazorg

Onmiddellijk na de behandeling ziet het behandelde gebied er ongeveer 50% donkerder uit dan het uiteindelijke resultaat. Tijdens het zetten van permanente make-up maak je de huid open waardoor er een wondje ontstaat.

Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer 6 weken tot de huid genezen is. Het is belangrijk in dit proces de wenkbrauwen volledig te laten helen, daarom adviseren wij nazorg voor het beste resultaat:

Voorzorg

Nazorg

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Tarieven

Powder brows
(incl. nazorgproduct en nabehandeling)

€ 395

180 min.

Touch up binnen 1 jaar
(alleen geldig indien door mij geplaatst)

€ 195

120 min.

Touch up binnen 1,5 jaar
(alleen geldig indien door mij geplaatst)

€ 235

120 min.

Touch up binnen 2 jaar
(alleen geldig indien door mij geplaatst)

€ 280

135 min.

Shaping

€ 32

30 min.

Hybrid brows

€ 45

45 min.

Brow lamination + hybrid dye

€ 65

60 min.

Onderhoud afspraak brow lamination

€ 45

45 min.

* Neem bij reeds bestaande PMU vooraf contact op alvorens het inboeken van een afspraak

FAQ

De behandelingen worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. De eyeliner is, in tegenstelling tot wenkbrauwen en lippen, wat gevoeliger. Er wordt gewerkt met de Skinquip techniek – dat betekent met een zachte hand. Als het na een tijdje toch wat gevoelig wordt kunnen we in overleg verdovingscrème aanbrengen. Heb je een lagere pijngrens? Neem 1 uur voor de behandeling twee paracetamol in (let op: geen aspirine dit werkt bloedverdunnend).

PMU staat voor de afkorting permanente make-up. Onze PMU behandelingen worden tussen de opperhuid en de lederhuid geplaatst. (Deze huidlaag heet de basaalcellenlaag). Een tatoeage op bijvoorbeeld je arm gaat veel dieper in de huid en blijft daarom dus permanent zitten! Als er goed oppervlakkig wordt gewerkt, vooral met zuivere organische pigmenten en goede kennis van de specialist, vervaagt de PMU na enkele tijd.

Elke behandeling splitsen we op in 2 keer. Dit omdat we de kleur dan rustig en mooi kunnen opbouwen. Hier zitten minimaal 6 weken tussen. Zoals je misschien al hebt kunnen zien is de PMU erg intens net na de behandeling. Dit wordt ongeveer de helft minder na heling. Na 1 tot 1,5 jaar is het tijd om je PMU bij te werken omdat het vanaf die tijd begint te vervagen. Er is dan een opfris behandeling nodig, dit noemen we een touch-up.

De dag van je behandeling zal de intensiteit van je PMU het sterkst zijn. Na de heling zal deze intensiteit van de PMU ongeveer 40 tot 50% minder worden. Zo blijft er een natuurlijk resultaat achter. De dagen na de behandeling wordt de PMU nog een stukje donkerder omdat er korstjes opkomen. Die korstjes vallen er ongeveer binnen 10 dagen vanaf. Het is belangrijk om dit proces natuurlijk te laten verlopen. Dit betekent dat je niet moet trekken of plukken aan de korstjes, omdat er kans bestaat dat je de pigment meetrekt waardoor een gedeelte zonder kleur heelt.

Als de korstjes er vanaf lijken te zijn kan het lijken dat er geen pigment meer overgebleven is in de huid – dit is een normaal proces. Het pigment komt met de dagen/weken daarna steeds meer naar boven. Na de nabehandeling doet het proces zich opnieuw voor en heb je daarna PMU die een jaar tot 1,5 jaar prachtig blijft zitten! Na deze tijd is het tijd voor een touch up behandeling om de kleur weer op te frissen.

Permanente make-up is veilig en niet schadelijk voor de huid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Om die reden dient voor aanvang van iedere behandeling het ‘informent consent formulier’ te worden ingevuld. Op deze manier kunnen we de medische achtergrond achterhalen en op een veilige en verantwoorde manier omgaan met eventuele contra-indicaties. Hieronder vind je een aantal contra-indicaties waarbij we niet zullen behandelen.

Laat geen PMU aanbrengen:

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • Op een plek waar een laserwond nog niet genezen is;
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden PMU of tatoeage is gelaserd;
 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen. Wij zullen om deze gebieden heen werken;
 • Op een plek waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • Na een botox behandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken voordat je een PMU behandeling ondergaat;
 • Na filler injecties in de lippen: wacht 4 weken voordat je een PMU behandeling ondergaat;
 • Na een ooglid correctie: wacht 3 maanden voordat je een PMU behandeling ondergaat;
 • Na gebruik van Roaccutane: wacht 6 maanden voordat je een PMU behandeling ondergaat.

Bij de onderstaande gevallen is het soms toch mogelijk een PMU behandeling te ondergaan. Dit moet echter wel in overleg met jouw desbetreffende huisarts.

PMU wordt afgeraden bij:

 • Auto-immuunziekte
 • Koortsblaasjes (op de te behandelde plek)
 • Eczeem (op de te behandelde plek)
 • Diabetes (Bij suikerziekte is PMU in sommige gevallen af te raden vanwege van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt).
 • Hemofilie
 • Hepatitis
 • Herpes
 • HIV
 • Hart en vaatziekte
 • Epilepsie
 • Gordelroos
 • Melanomen
 • Lupus.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je
toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met jouw desbetreffende huisarts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Algemene voorbereiding

 • 48 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen of alcohol /drugs i.v.m. de bloedverdunnende werking.
 • Drink op de dag van de behandeling geen koffie met cafeïne.
 • Geen zon of zonnebank kort voor de behandeling. Een zongebruinde huid maakt de huid weer wat dikker en dan kan het zijn dat het pigment niet goed de huid in komt.
 • Plan je permanente make-up afspraak niet vlak voor je vakantie i.v.m. de zon (minimaal 3 weken daarvoor) .
 • Tijdens je menstruatieperiode is het mogelijk dat de huid iets gevoeliger is, houd hier rekening mee.
 • Kom met je dagelijkse make-up routine en opgemaakte wenkbrauwen (indien dit in je make-up routine zit) naar de afspraak. Op deze manier kunnen we zien waar je zelf de nadruk op legt en daar rekening mee houden tijdens het voortekenen.
 • De afspraak moet minimaal 6 maanden na de bevalling zijn en er mag geen borstvoeding meer gegeven worden.
 • Was je haar de avond voor de behandeling. Dit omdat je PMU de eerste dagen zo droog mogelijk moet houden.
 • We raden sporten de eerste komende 10 dagen af omdat het pigment uit de huid kan zweten (dit kan weer als de korstjes er af zijn).

Before & after

Met onze uitgebreide kennis en ervaring in de beauty branche kun je bij ons rekenen op een kwalitatieve en professionele behandeling. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk hier een selectie van ons werk.

Maak kennis met onze exclusieve studio en plan een afspraak in met onze experts

Ervaringen